Spring naar inhoud

Benriach for Tasttoe Two

Tasttoe Two uit Wondelgem brengt een eigen botteling op de markt, een Benriach van Asta Morris. Eéntje zonder leeftijdsaanduiding of vintage. Bert is duidelijk mee met zijn tijd.

 

Benriach, 47.9%, Asta Morris for Tasttoe Two, AM 002Benriach, 47.9%, Asta Morris for Tasttoe Two, 2013, AM 002
Frisse neus op vanille, wit fruit zoals appels, meloen en kruisbessen, een beetje appelsien en hooi. Naast de vanille zorgt ook nougat voor het zoete karakter. Lichte tonen van warme houtkrullen. Onderliggend hazelnoten en enkele kruiden zoals gember, kaneel en munt. Mooie ronde en volle geur. De smaak is dik en olieachtig. Zoet, fruitig en kruidig, met eik die voor de nodige body zorgt. Het fruit dient zich aan als perzik, appelsien en een beetje banaan. Kokos? In de verte misschien. Gember, zoethout en vanille in het kruidencompartiment. Hooi en heide voegen een floraal element toe. Vrij complex voor waarschijnlijk toch wel jong te zijn. Middellange afdronk, fruitig en kruidig. Aan 45 euro prijs/kwaliteit een schot in de roos en dus een ideale daily dram. 87/100

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: