Spring naar inhoud

Over

‘A man’s gotta do what a man’s gotta do’ heeft een bevlogen filosoof ooit eens uitgekraamd. Wel, wat ik moet doen – het is een roeping als het ware – is elke whisky die ik tegenkom te proeven. Onversneden als het kan, versneden als het moet. Ik weet het, het is een zware taak die mij te beurt valt, maar ik draag de last met het hoofd soms in de wind, maar altijd opgeheven.
Deze missie resulteert in een spoor van proefnotities, gelardeerd met min of meer ter zake doende randinfo, kooptips en andere relevante onzin. Ongetwijfeld dilettant, maar heerlijk hoogdravend en blasé als het kan, tegen beter weten in een schijn van kennis van zaken pretenderend.

13 Reacties Post a comment
 1. Arik Meijer #

  Beste Johan.

  Ik ben een leerling gastheer, werkzaam in een van de ‘betere’ horecabedrijven in Groningen, en ook schoolgaand in Groningen. Ik doe een specialisatieopleiding Gastheerschap, en wil mijzelf tijdens en hierna specialiseren in whisky en bier.
  Om hiermee een beginnetje te maken mag ik voor mijn leerbedrijf een ‘whiskykaart’ samenstellen met daarop de (op dit moment) aanwezige whiskey’s. Dus al zoekende op internet kwam ik na veel hard werk op jouw site terecht, en om eerlijk te zijn moest ik een traantje wegpinken. Dit is tot noch toe het meest complete en gedetailleerde verslag wat ik ooit ben tegengekomen. En dat in het Nederlands, joy oh joy! Jouw site gaat mij zeker heel veel helpen, maar toch heb ik ook nog een vraag aan jou persoonlijk.
  Zou jij als ik de kaart af heb een ‘smaak-oordeel’ willen vellen?
  Het lijkt me interessant om te zien wat een ‘kenner’ er van vindt.

  Bijgevoegd is mijn e-mail adres, met vriendelijke groet,

  Arik(_meijer@hotmail.com)

  5 augustus 2008
 2. Arik,

  bedankt voor je toffe reactie! Ik stuur een mailtje en kijk uit naar je whiskykaart.

  Johan

  10 augustus 2008
 3. Ik sluit me volledig bij de vorige schrijver aan. Er is heel veel op het Web maar zeker als het gaat om Nederlandstalig span jij de kroon.
  Ik heb nog heel wat achterstand op je in te lopen als het gaat om proeven !

  Wellicht is “Het Whisky forum…in de Zen-tuin” ( http://forum.zen-garden.org/phpbb/ ) ook voor jouw interessant om ervaringen met andere lefhebbers te delen.

  10 september 2009
 4. Piet, thanks! Altijd leuk reacties te krijgen, zeker zo’n als de jouwe :-)
  Ja, ik ken dat forum, ga er af en toe eens piepen. Neem zeker ook eens een kijkje op http://www.casksix.be/forum, waar ik af en toe een reactie post.

  10 september 2009
 5. Arne Van Ongeval #

  Hallo Johan,

  Ik werk voor Pride, het PR-bureau van Duvel Moortgat. Je hebt waarschijnlijk al wel gehoord van de Duvel Distilled? Een Duvel volgens het whiskyprocédé gebrouwen. Let op, het is een distillaat, geen whisky. De vergelijking met whisky willen we absoluut niet aangaan, maar we zouden wel eens willen weten wat je ervan vindt…

  Heb hier een staaltje klaarliggen, mocht je graag eens proeven, laat maar horen!

  Groeten,
  Arne

  20 oktober 2009
 6. Jan #

  Goededag, mooie site, zeer leuk om te lezen!
  Kleine vraag: Is het een bewuste keuze dat er niets over McClelland’s op de site te vinden is? Vind dit een zeer lekkere single malt uit Schotland, zojuist de isley op. Ben benieuwd naar je tasting note!

  Mvg Jan

  1 november 2009
  • Bewuste keuze? Niet echt, gewoon nog niet gedronken…

   1 november 2009
 7. Rob #

  Beste Johan,

  Ik was wat informatie aan het opzoeken van geturfde (ben verliefd geworden op zware turf smaak/geur) whiskey en kwam (dankzij google) op deze site. Ik ben enorm blij dat jij al deze moeite wil doen en tijd wil steken in dit tijdrovend gebeuren want dankzij deze site leer ik veel nieuwe dingen bij en krijg ik nog meer achtergrond. Prachtig initiatief en knappe site, nogmaals dank en ik zou zeggen, ondanks het vroege uur, laat ons er eentje op klinken!

  mvg,
  Rob

  29 oktober 2010
 8. Bedankt voor de lovende woorden Rob! Ik heb er ééntje op gedronken, weliswaar op een wat later tijdstip.

  29 oktober 2010
 9. Hallo Johan,

  Wat een leuke site heb je. Prima proefnotities ook. Ik ben Nederlander (sorry) maar woon en werk al sinds 1994 in Sao Paulo Brazilie. Sinds een week of twee ben ook ik (veel te laat natuurlijk met 59 jaar) mijn whisky reis begonnen. Wellicht kun je eens op de site snuffelen en me laten weten wat je er als ervaren rot van vindt.
  De Site is: janswhiskyparadise.blogspot.com
  Ik hoor graag van je
  Met Vriendelijke Groet
  Jan

  23 november 2011
 10. Van Simaeys Mathieu #

  leuke site !!
  Zeer interessant, net begonnen met proeven van whisky’s en je site zal ik vast en zeker nog veel raadplegen!

  Tnx!

  (geen koop- tip voor de beginnende liefhebber?)
  Talisker 10y & ardbeg 10y zijn voorlopig mijn lievelingen..

  Mvg
  Mathieu

  9 februari 2012
 11. Fleur #

  Hoi Johan,

  Leuke site! Vanaf 6 september komt een nieuwe film uit over een hele speciale whisky, genaamd The Angels’ Share, de trailer kan je hier bekijken: http://youtu.be/GM59U1rnzIc. Mocht je meer informatie willen over de film, mail me gerust, misschien een leuke tip!

  Veel groeten,
  Fleur

  23 augustus 2012
 12. Eric #

  Johan,

  Dank voor deze mooie site. Ik kwam je bij toeval tegen, maar je staat intussen als favoriet opgeslagen.

  Gr. Eric

  19 februari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: