Spring naar inhoud

Benromach 10

De Benromach 10 is voor mij nog steeds één van de beste standaard whisky’s, samen met de Talisker 10 en de Lagavulin 16 o.a.. Ik wil dat dus met veel plezier nog eens benadrukken met de meest recente batch. Niet onbelangrijk om weten is dat Benromach in handen is van Gordon & MacPhail.

 

Benromach 10Benromach 10y, 43%, OB 2013
Ja, nu weet ik weer wat ik hier zo goed aan vind. Dit is aromatische en complexe whisky. Ik ruik fruit (ananas, appel, perzik), ik ruik vanille, ik ruik zachte kandijsuiker, ik ruik chocolade, ik ruik kruiden (kaneel, zoethout, munt), ik ruik leder, ik ruik geroosterde amandelen en ik ruik zachte eik. Subtiele sherrytonen. Dat alles met op de achtergrond zachte rook. Rook van een turfvuur, maar ook rook van een barbecue. Een hammetje aan het spit. Met honing geserveerd. Lekker! De smaak is ook meer dan oké. Fruit, kruiden en zachte rook hand in hand. Het fruit en de kruiden van de geur, plus braambessen, wat granen en gember. Honing, zachte karamel en kandijsuiker zorgen ook hier voor de zoete toets. Een weinig eik. Romig, boterig mondgevoel. Licht vettig. Behoorlijk lange, verwarmende en levendige afdronk. Zoet, fruitig en licht rokerig. Complexe, gebalanceerde whisky. De rook als perfecte aanvulling bij het fruitige Speysideprofiel. 86/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: