Spring naar inhoud

Heaven Hill

Vandaag steken we de plas over en belanden we in Kentucky, meer bepaald in de distilleerderij van Heaven Hill. Elijah Craig en Fighting Cock zijn hun bekendste bourbon merken. Ik proef er van elk één.


Elijah Craig 12y, 47%, OB Heaven Hill 2010
Zoete neus op de typische bourbon granigheid en vanille, vergezeld van butterscotch, hout, fruit en een beetje zilt. Aangenaam. Stevig in de mond op granen, hout, veel vanille, kruiden, gedroogd gras, abrikozen en bosbessen. Middellange finish op zoethout en vanille, met een klein beetje rook. Niet geweldig complex, wel lekker. 81/100
 
Fighting Cock 6y 103 proof, 51.5%, OB Heaven Hill 2010
Zoete, granige neus met karamel, vanille, veel kruiden (kaneel is het dominanste, maar ook nootmuskaat), een klein beetje leder, hout en citrus. Wat scherp. Ook de smaak is zoet (ik heb zowel vanille als karamel), met kruiden die mee om de aandacht dingen. Woudvruchten ook. Echt lekker vind ik dit evenwel niet. Middellange, droge en kruidige afdronk. Matige whisky. De Elijah Craig is niet veel duurder maar wel een pak lekkerder. 73/100

3 Reacties Post a comment
 1. Dominiek #

  Mwa, ik vond die Fighting Cock toch zo slecht nog niet. Ik vond dat kruidige er net lekker in…
  Maar zoals geweten, ben ik geen groot Bourbon liefhebber ;-).

  15 juli 2010
 2. Toon #

  Ik ben het deze keer toch ook niet eens met jou Johan ;)
  Ik ben ondertussen halverwege mijn samples van de bourbon-sample-share (zie cask-six forum) en heb zowel EC 12y als de fighting cock geproefd. Ik heb ondertussen ondervonden dat ik niet zo te vinden ben voor de klassieke bourbons… Ik vind de fighting cock dan ook een stuk lekkerder dan die EC ;) En voor zijn prijs trouwens een echte bang for your buck!

  16 juli 2010
 3. Tja, les goûts et les couleurs… De Elijah Craig is inderdaad meer typisch bourbon, maar ik vind ‘m wel lekkerder dan de Fighting Cock. Nu ja, het is niet de eerste grain waarover we van mening verschillen hé.

  16 juli 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: