Spring naar inhoud

Ardbeg Alligator

Ardbeg bracht recent een nieuwe botteling op de markt, de Alligator. De naam alligator is afgeleid van het proces waarbij men de binnenkant van vaten schroeit alvorens er whisky op te lageren. De staven die men hiervoor gebruikt, zouden het patroon van krokodillenhuid hebben. Bon, tijd om dit varkentje, ik bedoel krokodilletje te wassen.

 

Ardbeg Alligator, 51.2%, OB 2011
De neus start op turf, rubber en houtkool, snel gevolgd door kruiden, citrus en rabarber. Best veel kruiden op de duur: zoethout, gember, tijm… Amandelen ook, net als wat zilt. Gerookte heilbot. Water toevoegen is niet nodig, doe je dat wel dan komt de citrus meer naar voor. Volle smaak op turfrook, sinaas, appels, gember, nootmuskaat, zoethout en toast. En ook hier wat zilt, net als zeewier. Meer zilt met water. Niet erg complex. Geen al te lange, droge afdronk in het verlengde van de smaak met noten als extraatje. Lekkere whisky, maar dat is lekker zonder meer. Voor mij een lichte teleurstelling, ik had hier nog net wat meer van verwacht. 84/100

4 Reacties Post a comment
 1. johan brugge #

  Ik heb deze vorige week ook geproefd dmv een sample. Ik kan me volledig vinden in je notities. Ik vind hem ook niet bijzonder complex met inderdaad een wat korte afdronk. Ik dacht aanvankelijk om mij ook een exemplaar aan te schaffen, tot ik dat sample proefde. Ik denk dat ik deze kelk aan mij laat voorbij gaan. Ik had er ook meer van verwacht.

  14 november 2011
 2. Ik vind hem zeker niet slecht, maar de Rollercoaster vond ik beter. En de hype ook :)

  14 november 2011
 3. Bert B. #

  Helemaal mee akkoord. Ik had deze laatst op een blinde tasting met alleen peated whisky. Deze kwam bij de stemming na de debatten als laatste uit de bus. Ik treed je teleurstelling dus bij.

  15 november 2011
 4. Marcel P #

  Helemaal eens, op een peattasting van een paar weken geleden eindigde deze ook bij ons als laatste.

  15 november 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: