Spring naar inhoud

En nog een Bowmore

Zoals gezegd had ik nog een Bowmore staan, ééntje die ik gisterenavond met veel plezier heb gekraakt. Het betreft een standaard 12y, maar dan ééntje uit een ander tijdperk. Zo’n bruine dumpy fles met goudkleurig label (euh ja, zie hieronder), gebotteld ergens begin jaren tachtig.

 

Bowmore 12y, 43%, OB bottled early 1980’s, dumpy, gold label
Ha, van die zachte, smeuïge turf, vermengd met veel ‘zee’ (zeewier, zilt, wat iodium…). Zalig. Lekker fruitig ook, tropisch fruit à la banaan, mango, papaya, pompelmoes. Gesuikerde lindethee. Licht, zacht en zoet op de tong… fudge, mokka, lichte rook, zilt, tropisch fruit (meloen, papaya). De afdronk is niet erg lang maar ligt perfect in het verlengde van de smaak, dat is dus zoet en maritiem met tropisch fruit en zachte turf. Heerlijk, alhoewel het geheel misschien wat punch ontbeert. Soit, dit is een profiel van whisky dat je moeilijk kan vergelijken met de huidige standaardbottelingen. 91/100

5 Reacties Post a comment
 1. Dominiek #

  Welke botteling is het? UK? Sofiantino? Rossi&Rossi?

  30 november 2010
 2. Dominiek, ik weet dat er veel versies van bestaan, ik ben dan ook niet 100% zeker. Wat ik wel weet is dat het geen Italian import was, een 43% en geen 40% versie, en een botteling van rond 1980 en niet eind jaren tachtig.

  30 november 2010
 3. Ah ik wist niet dat er zoveel versies van waren. Ik heb ook eens op het punt gestaan die te kopen.

  30 november 2010
 4. Dominiek #

  Ja, er zitten fantastische dingen tussen, maar je kan ook dikke pech hebben. Heb al één keer een ronduit slechte geproefd ook…
  Ben blij voor jou dat deze wel lekker is :-).

  30 november 2010
 5. Laatst bij Mara twee flessen geproefd, op het eerste zicht indentiek, enkel een kleine vermelding van Italië op de ene. Even oud (eind jaren ’70?). De ene was lekker, de andere was erover, vol bloemkolen en spruitjes. Het blijft dus gokken…

  17 december 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: