Spring naar inhoud

Ardbeg Corryvreckan

De Corryvreckan die ik vandaag bespreek, is de standaard versie en dus niet de Committee botteling, die heb ik nog niet geopend. Van Serge V. krijg de Committee versie trouwens twee punten meer dan de standaard release (92 i.p.v. 90).
De naam Corryvreckan verwijst naar een beruchte draaikolk in de zee ten noorden van het eiland Islay. De whisky in deze botteling rijpte op Franse eiken vaten.

 
Ardbeg ‘Corryvreckan’, 57.1%, OB 2009
Krachtige neus op intense zoete turf (maar geen Supernova rokerigheid), sinaas, mandarijn, limoen (citrus dus), braambessen, pruimen, zeewier, oesters, zachte anijs en iets geroosterd. Vrij complex, mooi gebalanceerd en vooral erg lekker die neus. Drinken nu. Mondvullend, stevig en romig. Het eerste dat opvalt is de aangename mengeling van turf en kruiden. Peper en eucalyptus. Hoestbonbons. Dan komt de citrus opzetten, vergezeld van wat zoete tonen. Kandij. Melkchocolade. Een beetje zilt en kaneel op het eind en verder in de afdronk. Die afdronk is lang en geeft naast de zilt en de kaneel ook nog siroop en turf. Lekkere Ardbeg, beter dan de Rollercoaster, minder dan de Airigh Nam Beist (2006). 88/100

4 Reacties Post a comment
 1. Johan,

  Wat is het verschil in bottelingen tussen deze Corryvreckan en die van de Commitee?

  Ik heb deze trouwens ook. Toch lekker zenne.

  7 juni 2010
 2. Marc,

  de Committee release was een andere batch, eerder gebotteld dan de ‘general’ release en dus enkel voor de Committee leden. Ik heb ‘m staan maar nog niet geproefd.

  Johan

  8 juni 2010
 3. guy van roey #

  Hallo Johan,

  ik heb verleden week een fles Ardbeg Corryvreckan gekocht. Ik vind op het etiket en op het net echter niks terug omtrent de leeftijd en ook de typische Ardbeg peated smaak ontbreekt volgens mij evenals info hierover.
  Het lijkt mij precies meer een commerciele stunt die fles.

  groeten
  Guy

  1 januari 2011
 4. Guy, de Corryvreckan vermeldt inderdaad geen leeftijd, maar men kan vermoeden dat dit rond de tien jaar oude whisky is.

  2 januari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: