Spring naar inhoud

Mosstowie 18y, Sestante

Mosstowie, ik ken weinig mensen die er daar al veel van gedronken hebben. Ook hier is dat nog maar mijn tweede. Mosstowie is trouwens geen distilleerderij, het is de naam van de whisky die tussen 1964 en 1981 in twee ‘Lomond’ distilleerkolven werd geproduceerd op Miltonduff.

 

Mosstowie 18 YO, 64.8%, Sestante, Rare Highland MaltMosstowie 18y, 64.8%, Sestante +/- 1985, Rare Highland Malt, 75cl
De neus is erg scherp en clean. Alcoholisch (niet abnormaal natuurlijk), etherisch, kruidig (peper, gember), grassig (hooi, gedroogd gras) en granig. Dat laatste brengt me bij pils. En gist. Niet veel meer, echt aangenaam wordt het nooit. Ook niet met water toe te voegen. Het scherpe en alcoholische vermindert wel, maar de granen en het gras blijven overheersen. Deze whisky maakt ook het proeven niet echt gemakkelijk. Zonder water te scherp en alcoholisch, met water drinkbaarder maar niet echt lekker. Granen, kruiden, karton, gras, sterke thee… het geheel blijft ook met een stevige scheut water bitter en wat wrang. Lange afdronk, en dat is niet noodzakelijk positief. 74/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: