Spring naar inhoud

Caperdonich 1972/2011 Connoisseurs Choice

Caperdonich 1972? Waarom niet hé… Deze keer ééntje van Gordon & MacPhail die ze onder hun Connoisseurs Choice label bottelden. Op laag alcoholpercentage dus.

 

Caperdonich 1972/2011, 43%, G&M Connoisseurs Choice, first fill sherry
Mooie, ronde sherryneus. In eerste instantie krijg ik tonen van gedroogd fruit (pruimen, abrikozen, rozijnen), chocolade en mokka. Daaronder zit tabak en eik. Dan ook kersen en bramen. Mooie evolutie. De eik is groots op de smaak, maar droogt niet uit, er is meer dan ruimte genoeg voor sinaas, kersen, gedroogde abrikozen en rozijnen, chocolade, koffie en kruiden. Onder die kruiden kan je zoethout en kruidnagel verstaan. Een lichte rokerigheid ook (van het hout neem ik aan). Kandijsuiker en perensiroop maken het behoorlijk zoet. Lange afdronk, zoet (pruimentaart) en kruidig (zoethout). Zeer lekker, en merkelijk beter dan de 2010 botteling, maar Caperdonich 1972 heeft toch baat bij iets meer power. 89/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: