Spring naar inhoud

Lochside 29y 1981, The Whisky Agency

Lochside 1981, dat begint zo’n reputatie op te bouwen als Caperdonich 1972 of Clynelish 1982, twee andere super-fruitige profielen. Met veel plezier zet ik me dan ook aan deze van The Whisky Agency. Bedankt voor de sample Stefaan!

 

Lochside 29y 1981/2010, 52.4%, The Whisky Agency, Oloroso Hogshead, 172 bottles
Erg aromatische neus met – zoals te verwachten bij Lochside 1981 – veel fruit. Braambessenconfituur, mandarijn, aardbeien, aalbessen… Dan laat de sherry van zich spreken in de vorm van rozijnen, gedroogde abrikozen en pruimen. Eau de vie van pruimen, opmerkelijk. Iets van opgelegde peren in de verte. Wijnazijn? Vervolgens krijg je een heerlijke waxy toets (antiekwas). Eucalyptus is ook nog het vermelden waard, net als lichte grassige tonen. Ronduit heerlijke neus! Op de smaak moet hij niet onderdoen, even aromatisch en fruitig. Romig, bijna boterig mondgevoel met mandarijn, roze pompelmoes, de braambessen terug en een beetje tropisch fruit erdoorheen. Infusiethees. Rozenbottel. Kruiden, een beetje eik, honing… misschien minder complex maar even lekker als in de geur. Middellange, prikkelende, fruitige en licht florale afdronk. Hier domineert de citrus. Fantastische Lochside! 92/100
 

Ik vind Lochside 1981 vaak ondergewaardeerd in leidinggevende reviews, denk Malt Maniacs bv.. Ook deze, met scores van 87 en 88 in de Monitor, vind ik persoonlijk een klasse beter. Blijkbaar is het een profiel dat je moet liggen. In ieder geval, samen met de Fino van Whisky Doris is deze de beste Lochside die ik al proefde.

3 Reacties Post a comment
 1. marccastermans #

  Ik wou net schrijven dat je je vergist Johan en dat het hier om een ex-fino vat ging maar toch maar eerst even dubbel controleert. TWA heeft vorig jaar ook een Fino Hogshead gebotteld op 52,7° (275btls.) met een heel gelijkaardig label. Ook zeer lekker.

  18 juni 2011
 2. Graag niet spreken voor ‘de Malt Maniacs’ aub ;-) … ik ken er zo nl. ééntje die tijdens de 2010 MM-Awards een Lochside 1981 tot zijn persoonlijke winnaar uitriep, nl. de Lochside 29yo 1981/2010 (51,8%, The Nectar Daily Dram) !!!

  Ik ben dan wel met vakantie, maar ik hou je blog wel nog in de gaten hoor … ga nu nog beetje dobberen op ’t zwembad met mijnen boek ;-).

  Gr.,
  B. !!!

  20 juni 2011

Trackbacks & Pingbacks

 1. Lochside 1981, Thosop | Onversneden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: