Spring naar inhoud

Bowmore 1995, Wilson & Morgan

Bowmore 1995, altijd weer iets om naar uit te kijken. Laat het duidelijk zijn dat Bowmore z’n zeepverleden achter zich heeft gelaten, wat ik al dronk aan Bowmore van de jaren negentig (1993, 1994, 1995 en 1998) was over het algemeen allemaal erg drinkbaar tot bangelijk lekker. Vandaag eentje van Wilson & Morgan.

 

Bowmore 1995/2009, 46%, W&M Barrel Selection, Sherry finish
De neus neemt een frisse en florale start. Kamille, bloemen. Daarna zoet met honing en veel fruit. Banaan, ananas, meloen. Een beetje rubber en gedroogd gras. Bloesems ook en wat anijs. Lichte turf. Erg lekkere neus. Op de tong is hij licht en prikkelend, fruitig (hier vooral citrus) en floraal. Het mondgevoel is romig, mondvullend en licht stroperig. Bloesems, noten en honing heb ik nog. Wat kruiden en zilt naar het einde. En ook hier maar een beetje turf. De afdronk is middellang, ziltig, kruidig en zoet. Frisse, levendige whisky. Ik vind dit lekkere whisky, Bert Bruyneel vond dit niet te drinken, vertrouwde hij mij onlangs toe. Malt Maniacs! 87/100

4 Reacties Post a comment
 1. Bert B. #

  Ik zal ‘m ne keer opnieuw proeven, maar kom niet snel op standpunten terug … zolang ’t geen Clynelish 1973 is ;-) …

  4 februari 2011
 2. Maar geef toe dat je daar toch wel stevig naast zat. Nu ja, je moet nog veel leren hé, nog wat groen achter de oren :-)

  5 februari 2011
 3. Bert B. #

  Oh ja, ik heb er al nu en dan ne keer recht op gezeten ook hoor laat ons zeggen, en die ene uitschuiver is inmiddels 5 jaar geleden en die blijft me maar achtervolgen ;-). Opnieuw: ik wil iedereen uitdagen om eens meer dan 200 whisky`s te proeven en volledig te beschrijven in 5 weken tijd ;-).

  6 februari 2011
 4. Ja ja, op z’n paard :-) Maar petje af, ik besef ten volle wat een titanenwerk dat is.

  6 februari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: