Spring naar inhoud

Bowmore Tempest

Eén van de terechte winnaars in de Battle of the Stunners was de Bowmore Tempest. Vandaag neem ik er wat meer tijd voor.

 

Bowmore 10y ‘Tempest’, 55.3%, OB 2009, 12.000 bottles
De neus biedt een perfecte mix tussen rokerige, fruitige en coastal elementen. ‘Coastal’ vertaalt zich in the usual suspects: zilt, zeewier, iodium, oesters (met peper en citroen!). Het fruit is naast de citroenen vooral sinaas en wat perzik. En na enige tijd zelfs wat tropische toestanden. Vanillecrème ook, nootmuskaat en een lichte florale toets. Behoorlijk complex dus. En lekker! In de mond dezelfde knappe balans tussen turf, fruit (citrus en tropisch) en zilt. Lekkere bitterheid. Zoethout. Lange afdronk op zoet fruit en zilt, met ook de rook die terug de kop opsteekt. Wreed lekkere en knap gebalanceerde whisky met een niet geheel terechte benaming vind ik zo (sea breeze was gepaster). 90/100

3 Reacties Post a comment
 1. Vanbellingen Glenn #

  Dag Johan
  Zonder het te weten heb ik daarjuist op mijn fb ook een kleine notitie gezet van de Tempest. Ik moet zeggen dat ik weer kortbij uw notities zit met mijn indrukken. Belange zo uitgebreid niet maar de belangrijkste dingen zitten er toch weer in.
  Voor mij moest er wel wat water bij anders vond ik hem te branderig.
  Grt glenn

  17 september 2010
 2. Daar waren we het maandag wel over eens hé Johan dat Bowmore hier een knaller heeft neergezet. Dit is echt een whisky waar ik regelmatig nog naar teruggrijp.
  Bowmore Seabreeze, misschien moet je maar eens solliciteren bij de marketingdepartment van Morrison Bowmore :-)

  18 september 2010
 3. Bart Lampo #

  nog een klein zeebriesje leven in Onversneden blazen… ondertussen 9 flessen van, hoho, drink hem bijna wekelijks: zalige whisky! Nog zo’n overblijfselaankoop van een ondertussen wijlen maar zalige blog… groeten vanuit Brugge ;-)

  20 maart 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: