Spring naar inhoud

Glenlivet 18y

De Glenlivet 18y is winnaar van twee gouden medailles op de International Wine and Spirit Competition (I.W.S.C.) en misschien wel de meest verkochte 18-jarige whisky.

 

Glenlivet 18y, 43%, OB 2009
Een delicate neus van zoet fruit. Peer, banaan en een lichte tropische touch. Honing ook en wat hooi. Zachte, licht drogende smaak op fruit, hout, zoethout en drop. Lindethee. Licht ziltig zelfs (de – zoute – drop). Peper naar het einde. Geen al te lange maar wel aangename, kruidige afdronk met terugkerende honing. Lekkere klassieker. 83/100

3 Reacties Post a comment
 1. Eb #

  Beste Johan,

  Ik ben een beginnner en heb tijdens de wiskyweken deze fles gekocht nu heb ik nog een vraag: Op mijn fles staat geprint 2010-01-07.
  Is dit de batch en is dat weer anders dan de fles hierboven?

  PS heb je een tip voor een volgende fles/stap? (de fles is bijna leeg) Ik hou van zacht en ook wel richting “zoetig” peper. Ik begrijp dat het erg moeilijk is om een tip te geven, het is altijd persoonsgebonden, maar wat is een goede stap “omhoog” in dezelfde lijn als de Glenlivet 18y?

  MVG

  Eb

  23 mei 2011
  • Dag Eb,

   bedankt voor je berichtje. Dat is dus inderdaad weer een andere batch. Zeker bij de populairdere standaardbottelingen heb je minstens jaarlijks een nieuwe batch en dus (al dan niet lichte) smaakverschillen. Maar deze van jou zou toch in lijn moeten liggen met die van het jaar ervoor.

   Tip voor een volgende fles is moeilijk, maar om het niet al te ver te zoeken: de Glenlivet 21y ‘Archive’, in lijn met de 18y maar complexer, mooie whisky. Met een Amrut kan je ook niet veel verkeerds doen, een jonge maar over het algemeen erg lekkere Indische whisky met een sterke prijs/kwaliteitverhouding (let op, die hebben ook geturfde varianten). Maar de beste tip die ik je kan geven, is: ga naar een slijter die een aantal zaken heeft open staan zodat je enkele whisky’s kan proeven en uiteindelijke deze kopen die je zelf het lekkerste vindt.

   Groeten, Johan

   24 mei 2011
   • Eb #

    Johan,

    Top dank voor je tips ik ga binnenkort maar eens op speurtocht.

    Groet,

    Eb

    25 mei 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: