Spring naar inhoud

Balvenie 21y Port Wood

Als ik mijn reviews zo bekijk, merk ik dat ik nog geen enkele Balvenie minder dan 80 heb gescoord. Ze weten daar hoe ze lekkere, vlot drinkende whisky moeten produceren. Ook deze 21-jarige is daar een bewijs van.

 
Balvenie 21y ‘Port Wood’, 40%, OB 2007
Lekkere, zoete en florale neus op karamel, boenwas, honing, pompelmoes en citroen. Lichtjes zuur, aangenaam zuur. Romig en zacht in de mond met zoet en kruidig als dominante smaken. De waxyness zit ook hier, net zoals de honing. Vrij veel hout wat het geheel redelijk droog maakt. Peper. Daarenboven mist hij wat punch. Ja, hij verliest een punt of twee op de smaak. De afdronk is middellang en kruidig met hints van kastanje en hars. 84/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: