Spring naar inhoud

The Belgian Owl

Hoog tijd dat ik een post wijd aan The Belgian Owl, de eerste volledig Belgische single malt whisky. The Belgian Owl is het geesteskind van Luikenaar en zowat enig personeelslid Etienne Bouillon. In Grâce Hollogne stampte hij een distilleerderij uit de grond die een eerste distillaat produceerde op 17 oktober 2004. Bouillon gebruikt hiervoor 100 jaar oude distilleerkolven of stills. De spirit werd op verschillende leeftijden gebotteld, een eerste ‘whisky’ werd gepresenteerd tijdens het Spirits in the Sky festival van 2007 te Bierset. Vanaf 2008 werd The Belgian Owl Single Malt Whisky op de markt gebracht. En dit meestal op 46% en koud-gefilterd. Onderstaande driejarige whisky is een botteling van vorig jaar.

 
Belgian Owl 3y, 46%, OB 2009, bottling 141009/2523
Delicate neus met zacht fruit (perzik, abrikoos, aardbei, peer), vanille, gras, granen, bloemen en een beetje bubblegum (niet ongewoon bij zo’n jonge whisky). De smaak is fris, romig, fruitig en vertoont al redelijk wat body, ondanks het feit dat je merkt dat de whisky nog erg jong is. Spirity. Ik heb vanille en citrus als dominante smaakassociaties. Ook wat ananas en een subtiele kruidigheid. Marshmellow ook wel. Middellange fruitige afdronk op vanille en peren. Ja, dit is niet slecht voor een 3-jarige whisky van eigen bodem, dit goedje heeft potentieel. 71/100

3 Reacties Post a comment
  1. Ik heb al verschillende keren de Belgian Owl 3y geproefd en telkens ben ik verrast door het enorme smaakverschil per batch. Sommige zijn heel fruitig terwijl andere heel kruidig zijn.

    4 mei 2010
  2. Voor mij was het ook niet de eerste maal dit ik The Belgian Owl proefde, wel de eerste keer dat ik ‘m review. En inderdaad, in mij herinnering smaakte een eerdere batch ook redelijk anders dan deze, minder fruitig.

    4 mei 2010

Trackbacks & Pingbacks

  1. Belgian Owl 4y « Onversneden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: