Spring naar inhoud

Glen Spey 1977, Malts of Scotland

De derde in de rij is een Glen Spey, een geweldige Glen Spey. De whisky is gedistilleerd op 21/11/1977 en gebotteld in oktober dit jaar.

 
Glen Spey 31y 1977/2009, 55.8%, Malts of Scotland, cask 3656, 210 bottles – Speyside
Frisse, fruitige geur, mooi verweven met het hout. Meloen, perzik, druiven (druivensap). Acaciahoning. Na een tijdje komt het hout opzetten zonder echt te domineren. Lekkere kruidigheid, eerder de ‘herbs’ kruidigheid. Eucalyptus. Planten. Knap! De smaak is aangenaam bitter. Het hout heeft z’n werk gedaan, maar het maakt deze whisky niet te scherp of te bitter zoals vaak wel het geval is bij oudere whisky. Het zoete (ook hier honing) en de kruiden (peper, zoethout) counteren en maken het een mooi gebalanceerd geheel. Behoorlijk lange, bitterzoete afdronk. Zéér lekkere whisky vind ik dit, en een meer dan geslaagde kennismaking met deze distilleerderij. 90/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: