Spring naar inhoud

Flaviar

Ik weet niet of sommigen onder jullie Flaviar al ontdekt hebben. Gestart in augustus 2012, noemt het Sloveens-Britse Flaviar zichzelf een Spirits Tasting Club en biedt het liefhebbers diverse proefpakketten aan. Je krijgt telkens vijf samples van 5cl van een bepaalde sterke drank, bv. grappa, cognac, vodka, rum, tequila… en natuurlijk ook whisky. Het aanbod aan proefpakketten whisky is trouwens groter dan van andere dranken. Zo is er een bourbon pakket geweest, een Japan pakket, een turf pakket, een Highland pakket, enz. Je kan ook 70cl flessen kopen van de samples die je proefde.

In concreto krijg je in ruil voor je lidgeld van £24.99/maand maandelijks een proefpakket in de bus, vergezeld van wat uitleg over de verschillende dranken. Je kan ook een apart pakket kopen of opteren voor twee maanden proefabonnement. Ik heb voor mij een Tequila pakketje staan, en dit bevat een niet-gerijpte Casa Noble Crystal, een twee maand oude El Jimador Reposado, een zes maand oude Patron Reposado Tequila, een achttien maand oude Arette Añejo en een drie jaar oude Sierra Milenario Extra Añejo. Als Tequilaleek lijkt me dit een mooie start om deze drank te ontdekken. £5 per 5 cl is, gezien de presentatie en bijkomende uitleg, ook niet echt overdreven.

Op de website van Flaviar kan je je indrukken over het geproefde kwijt en treed je in discussie met andere leden. Je kan er ook je collectie beheren.

De drijvende kracht achter Flaviar is Grisa Soba, een man die zijn sporen heeft verdiend met het produceren van absint en vodka.

Mij lijkt het een interessante formule voor de nog niet zo maniakale liefhebbers en voor hen die ook eens iets anders dan whisky willen leren kennen. Tequila verdorie, dat kan beter zijn dan je zou denken.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: