Spring naar inhoud

Jack Daniels Old no 7

Back to basics. To the very basics dan nog. Wie heeft er nog nooit een Jack Daniels gedronken? Wel, ik tot op heden dus nog niet.
Jack Daniels is in tegenstelling tot wat soms gedacht wordt geen bourbon, het is een Tennessee whiskey, geproduceerd in Lynchburg. Waarom het geen bourbon is, heeft meer met marketingredenen dan met iets anders te malen, want de whiskey zou wel voldoen aan de criteria om als bourbon door het leven te gaan.

 

Jack_Daniels_Old_no7Jack Daniel’s Old no 7, 40%, OB 2013
Erg zoete neus, op vanille, granen en eik. Met wat goede wil ook karamel en kruiden. Nootmuskaat? Kaneel, dat zeker wel. Erg licht wel, en vooral weinig aromatisch. Misschien een hint van petroleum. En meer valt er echt niet te vertellen. Simpel en saai, dat wil ik wel nog kwijt. En dat vat eigenlijk ook goed de smaak samen. Eik, granen, vanille, kaneel… maar plat, slap, waterig zelfs. Hoestsiroop in de verte. En eens je aan karton denkt, kan je niet anders dan het proeven. De afdronk is zoals te verwachten erg kort, granig en kruidig. Ja, sorry, ik kan dit echt, zelfs met de beste wil van de wereld, niet lekker vinden. Nu, indien je per se cola in je whisk(e)y wil doen, kan een Jack Daniels nog van pas komen. 53/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: