Spring naar inhoud

Tamdhu 1968 for Tasttoe

Tasttoe heeft een aantal zeer mooie bottelingen gedaan, ik denk o.a. aan een Bowmore 1968, een Glenrothes 1968 en een Tomatin 1965. Blijkbaar hebben ze wel een voorkeur voor het jaar 1968, ook deze Tamdhu is een 1968.

 

Tamdhu 44 YO 1968/2013 for TasttoeTamdhu 41y 1968/2010, 40.4%, Selected by and for Tasttoe, 24 bottles
Heerlijke, delicate neus die start op veel fruit en al even veel bijenwas. Het fruit bespeelt een breed spectrum. Ik ruik appelsien, rijpe kruisbessen, perziken, mango, meloen, ananas en nog een aantal andere varianten. Behoorlijk tropisch. De bijenwas wordt vergezeld van pollen en honing. En van gedroogde bloemen. Onderliggend vanille, lichte eik en wat kruiden. Peper. De smaak is erg licht, iets wat met dit alcoholpercentage niet echt mag verbazen. Het fruit zet zich verder, onder de vorm van perziken en meloen, samen met het florale karakter. Vanille, honing en praliné maken het zoet. Iets van geroosterde noten. En ook iets van infusiethee. Lekker, zeker, maar het geheel mist wat body. Geen al te lange, zachte en subtiele afdronk. Schitterende fruitige neus, iets te zwak op de smaak om (nog) hoger te scoren dan 90/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: