Spring naar inhoud

Glen Turret 75 proof

Jawel, Glen Turret en niet Glenturret. Dit is een officiële botteling van een veertig jaar geleden, toen het nog zo geschreven werd. 75 proof, dat is dus 43%. 26 2/3 fl. oz., dat is dus 75,7 cl.

 

Glen Turret 75 proofGlen Turret 75 proof, OB 1970’s, Paisley Whisky Co, 26 2/3 Fl. Oz.
Bizarre neus die nog behoorlijk start op zoete en florale tonen: zoete granen, appels, sinaas, marsepein, tuinkruiden en gedroogde bloemen. Potpourri. Maar het florale karakter slaat snel om in zeeptoestanden. Op de duur ruik je niet veel meer dan zeep. Of toch wel, kaarsvet, maar dan nogal stevig geparfumeerde kaarsen. En spijtig genoeg komt er ook nog nat karton om de hoek kijken, nog zo’n afknapper. Op de smaak is er geen ontkomen aan de zeep. Parfum op 43%. Ook niet aan het karton. Het natte karton. Dit is op het randje van vies. Het geheel wordt daarenboven erg bitter. Okkernoten en hout. De afdronk is niet erg lang, maar sowieso te lang. Lang geleden dat ik nog zo’n slechte whisky gedronken heb. 55/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: