Spring naar inhoud

Pig’s Nose

Pig’s Nose is een blend van single malt en grain whisky, gedistilleerd in de verschillende Schotse whiskyregio’s. De jongste whisky in deze blend is 5 jaar oud. De man achter deze botteling is niemand minder dan Richard Paterson, de man acher de naam is een nobele onbekende die op de voorstelling van deze whisky uitriep dat de whisky zo zacht was als de neus van varken.

 

pig-s nose 5yoPig’s Nose 5y, 40%, OB +/- 2012
Lichte en zoete neus. Zoete granen (Frosties), karamel, kandijsuiker. Allerlei noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten). Wat fruit in de vorm van appels en perziken. En een lichte gembertoets. Op de smaak van hetzelfde laken een broek. Zoete associaties zoals karamel en kandij, de appels en (witte) perziken (maar erg op de achtergrond), noten, en granen. De zachte gember wordt vergezeld van peper en nootmuskaat. Na enige tijd ook appelsienen. En helemaal op het einde zelfs een lichte rokerigheid. De zoete granigheid domineert echter. Korte afdronk, en eerder aan de droge kant. Het graan en de noten roepen het luidst. Als blend best genietbaar. Maar ook niet meer dan dat, daarvoor domineren de granen en de noten het geheel te veel. 70/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: