Spring naar inhoud

Must read

Zondagnamiddag met een niet al te frisse kop maar een toch lichtjes euforisch gevoel het Lindores Whisky Fest achter me gelaten. Ik heb er een aantal sampleflesjes afgevuld en wat flessenresten gekocht. Daar zit o.a. tussen: Bruichladdich 15y ‘Mayflower ‘80’ Samaroli, Ardbeg 1975/1989 J. Gordon for Auxil, Glen Cawdor 32y 1951 Samaroli, Glenlivet Special Export Reserve 1970’s, Glendronach 8y 1972, Bruichladdich 17y Moon Import, een super bourbon van de jaren ’70… whisky’s die je hier vanaf midden november zal zien verschijnen. Ik heb eerst nog wat ander spul klaar staan dat ook schreeuwt op geproefd te worden.

Vandaag evenwel geen review, wel wat leesvoer: een Malt Maniacs E-Pistle van Kasper Valentin. Valentin studeert binnenkort af als Moleculair Bioloog en vanuit die achtergrond beschrijft hij – op moleculair niveau dus – hoe whisky z’n geuren en smaken krijgt en waarom twee verschillende whisky’s nooit hetzelfde kunnen smaken. Enorm leerrijk, een must read: The Chemistry of Whisky.

2 Reacties Post a comment
  1. Aangezien ik geen chemicus ben (maar bankier), was dit toch wel zware kost voor me. Maar wel zeer interessant. Ik heb er, denk ik, wel één en ander van opgestoken. Alleszins een schitterend artikel van onze jonge Deense moleculaire bioloog in wording.

    27 oktober 2010
  2. Mark, ik ben ook geen chemicus (één van mijn merkelijk mindere vakken in het middelbaar), enkele termen zijn ook voor mij Chinees, maar ik vind het toch een erg verhelderend stuk. De sterkte is dat het een aantal zaken samenvoegt tot een bevattelijk geheel.

    27 oktober 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: