Spring naar inhoud

Auchentoshan 17y, Bordeaux finish

Deze 17-jarige Auchentoshan was de eerste die een wijn-finish meekreeg. Alhoewel we hier evengoed over double maturing zouden kunnen spreken, de whisky rijpte immers acht jaar op bourbon en daarna negen jaar op Bordeauxvaten van de gekende ‘appellation’ St. Julien.

 
Auchentoshan 17y, 51%, OB 2008, Bordeaux finish, 3600 bottles
Zoete, florale en fruitige geur met associaties van sinaas, karamel, hazelnoten en kruiden. Een aangename zurigheid ook. Zachte, romige smaak met vanille, verbrande karamel, koffie, hazelnoten, nootmuskaat en wat eucalyptus. De wijn doemt pas op in de afdronk. Rood fruit, kruiden en noten. Niet slecht, zeker niet. 81/100

3 Reacties Post a comment
 1. Heb je al eens de kans gekregen te proeven van de 1988 Bordeaux Wine Finish (de ‘opvolger’ van deze botteling, zeg maar, enkel heeft die wat langer op St Julien vaten gelagerd)?

  (PS Er zit een tikfoutje in je titel)

  14 augustus 2010
 2. Welke fout? :-)

  Neen, die 1988 heb ik nog niet gedronken. Beter?

  14 augustus 2010
 3. Ik kan helaas geen vergelijking maken, want had de 17yo nog niet (hij staat wel in mijn verzameling te pronken, maar kreeg het nog niet over mijn hart hem open te maken). Maar aan uw tasting notes te lezen en te vergelijken met de mijne, denk ik dat de 1988 (dus 20yo) inderdaad wat beter is. Stuur me een e-mail en ik stuur je met plezier een sample.

  16 augustus 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: