Spring naar inhoud

Violent Femmes & Rosebank

Daarnet nog eens de Violent Femmes opgezet, hun titelloos debuut uit 1982. Vooral jeugdsentiment, maar doorstaat de tand des tijds en blijft gewoon beregoede muziek. Heb ze vorig jaar nog live bezig gezien. Sterk concert, in de AB als ik me niet vergis. Had me bij deze plaat een Rosebank 1974 voor The Whisky Fair ingeschonken. Ook beregoed.

 
Rosebank 30y 1974/2004, 55.8%, TWF, 212 bottles – Lowland – 89/100
Mmm, zalige sherryneus met noten en fruit. Appels, peer. Een vleugje rook ook. Complex en perfect in balans. Stevige, wat droge smaak met hout, honing en veel fruit. Citroen, pompelmoes. Lekkere afdronk op hout en noten. En ook hier a touch of smoke. Wel wel, je hoort vaak dat Lowlanders vlak van smaak zijn en de nodige punch missen. Deze botteling is het beste bewijs dat dit niet zo hoeft te zijn. Trouwens, als ik zo mijn Rosebank scores bekijk, merk ik dat deze tot op heden vlotjes de 80 halen. Rosebank rules!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: