Spring naar inhoud

Vier 12 jarigen

Dat is dus samen 48. Euh ja, dat soort onnozeliteiten krijg je van slaaptekort. Soit, here they are:

 
Old Pulteney 12y, 40%, OB 2006 – Highland – 81/100
Nieuwe botteling. Heb hier eerder al mijn proefnotitie van een vorige batch (2003) gepubliceerd. Ik moet zeggen, er is weinig verschil met de vorige. Is meestal ook de betrachting van de distilleerders. Blijft voor z’n prijs een erg interessante malt.
 
Dailuaine 12y 1994/2006, 45%, Samaroli, cask Z06/06086, 390 bottles – Speyside – 79/100
Redelijk scherpe alcoholische neus met zoete tonen. Vanille, honing… Ook smaak is zoet, doorweven met fruit en iets kruidigs (peper). Noten ook. Okkernoot. Mooie balans. Wat zoete en kruidige finish. Niets om lyrisch over te doen, maar aangenaam drinkbaar.
 
Talisker 12y, 43%, OB mid 1970’s, John Walker & Sons, twist cap 750 ml – Skye – 72/100
Vorig jaar kwam Talisker met een nieuwe officiële botteling op de markt, een 12 jarige. Heb ‘m nog steeds niet geproefd, maar heb al wel deze oude 12y kunnen proeven, gebotteld door John Walker & Sons ergens in de jaren 70. Groen glas met draaidop en label met Johnny Walker op. Speciale smaak met veel bloesems en iets onbestemd kruidigs. Viel me tegen, had er meer van verwacht. Vandaag betaal je op veilingen makkelijk 500 euro voor zo’n fles. Niet te snappen.
 
Macallan 12y Fine Oak, 40%, OB 2006 – Speyside – 78/100
Heb nog niet veel goeds over deze whisky gehoord. Eens zien of ik er ook zo over denk. Frisse, lichte en bloemige neus met verdacht weinig sherry. De eik ruik je wel. Peperig ook. En een beetje zilt? Zowaar lichte eiland-associaties. Best wel een aangename neus… Fruitige (appel) en zoete smaak. Relatief korte afdronk met veel hout. Vind dit absoluut niet slecht, en vooral anders dan verwacht.

One Comment Post a comment
  1. Eduard Gysemberg #

    Ik vind deze Whisky een beetje te scherp bij de afdronk en zal hem gebruiken als apero.

    27 februari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: