Spring naar inhoud

Twee oude blends

Dewar’s White Label, 43%, OB bottled 1974 – 55/100
Oude versie van de White Label, gebotteld door John Dewar & Sons. Maar ook toen geen echte hoogvlieger. Niet slecht, maar wat vlak en weinig uitgesproken in neus en smaak. Beetje maltig (granen) ja, maar voor het overige niks bijzonders.
 
Cluny blended, McPherson’s, bottled +/- 1965 – 72/100
Fles had geen etiket meer, we dienden ons dus te baseren op wat er op de stop stond. Alcoholpercentage stond daar niet bij, maar ik veronderstel dat dat 40 of 43% is. Wel geweten is dat het een botteling van midden jaren zestig moet zijn. Aangename, wat stoffige neus (nu ja, na meer dan veertig jaar op fles) met sinaas en karamel. Het stoffige verdwijnt na een tijdje. Granige, wat zoete smaak. Vanille. Meer dan geslaagde blend. Was het vroeger dan toch allemaal beter?

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: