Spring naar inhoud

Tom Waits & Whisky op Facebook

Voor de Facebookers met smaak: vervoeg The Tom Waits and Whisky Appreciation Society! Vermits zwaar gepassioneerd door beide, beschouw ik mezelf als erelid.
Heb prompt nog ’s het ronduit geniale Real Gone door de luidsprekers laten knallen. Wat een dijk van een plaat! Natuurlijk heb ik dit auditief genot laten vergezellen door een olfactorisch equivalent, de Talisker 18y.
 
Talisker 18y, 45.8%, OB 2006 – Skye – 90/100
Fles meegebracht van ons reisje naar Isle of Skye, eind 2006. Gekocht voor amper 50 euro in de distilleerderij zelf, hier in België betaal je gauw 20 euro meer. Deze 18y standaard botteling kan je vergelijken met de 10y, maar dan met nog meer karakter en finesse. Honing en licht ziltig in de complexe neus. Wat turf en bittere chocolade. Ook de smaak is redelijk zoet, zoeter dan de 10y. Lichte turf, zilt, kruiden ook. Enorm veel smaken, allemaal mooi in balans. Behoorlijk rokerig in de zachte en droge afdronk. Fantastische whisky! En nu nog betaalbaar.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: