Spring naar inhoud

Glenburgie 1963, Gordon & MacPhail

Oude Glenburgie, daar doe je mij altijd een plezier mee. Dus, bedankt Bert!

 

Glenburgie 1963/2007, 43%, Gordon & MacPhailGlenburgie 1963/2007, 43%, Gordon & MacPhail, first fill sherry
Zalige, zoete sherryneus op honing, gekonfijte gember, zachte karamel, cake en banaan. Geflambeerde banaan. Een typisch en steeds weerkerend elementen in Glenburgie van deze periode. Erg kruidig ook, maar niets scherps. De gember heb ik al vermeld, maar ook munt en kaneel. Qua fruit blijft het niet bij banaan, ik denk ook aan gebakken appeltjes en rozijnen (in een appelstrudel). Allemaal warm fruit wel. Op de achtergrond boenwas en sappige eik. En zelfs wat rook. Geen turfrook, wel dat van een barbecue. De smaak is rijk en steviger dan de 43% kon doen vermoeden. Kruiden (kaneel, kruidnagel, gember) en eik, zonder dat deze de smaak evenwel uitdrogen. Banaan (een klein beetje groen nog), rode appels en ananas. Honing en bijenwas. Dan ook zachte rook (tabak, gerookt vlees), koffie en okkernoten. Geweldig vind ik dit. Prikkelend mondgevoel. Lange, complexe afdronk, waarbij de eik, de kruiden en de banaan het langst blijven hangen. Glenburgie rijpt fantastisch mooi vind ik. Meer dan veertig jaar oud en nog zo levendig als een jong veulen. Had ik het maar over mezelf. 92/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: