Spring naar inhoud

Clynelish 12y, bi-colored label, Widimport

Vandaag een oude Clynelish, een botteling van 1980 (of omstreken) voor de Italiaanse markt. Bedankt Dominiek (ik ga in de komende weken nog vaker ‘Bedankt Dominiek’ mogen schrijven, en dat gaat hoe langer hoe enthousiaster zijn).

 

Clynelish 12 YO, 43%, +/- 1980, bi-colored label, WidimportClynelish 12y, 43%, OB +/- 1980, bi-colored label, Widimport, Milano
Bij uitschenken had deze whisky serieus wat old bottle effect. Metalige toetsen en petroleum. Lampolie. Ook met wat te laten staan week de OBE niet. Maar na enkele dagen in een halfgevuld sampleflesje gezeten te hebben, vind ik dit al heel wat beter. De OBE is er nog, maar er is nu meer ruimte voor mooie sherrytoetsen. Appelsienen, rozijnen, limoen en zelfs een heel klein beetje mango qua fruit. Zoethout, munt en kaneel wat kruiden betreft. Zoete granen en lichte eik. En een subtiele rokerigheid. Olieachtig en rond mondgevoel. Boter, sinaas, praliné, zoethout, een beetje zilt en opnieuw de lichte rokerigheid. Toch ook hier nog wat old bottle, maar dat is sterker op de neus. Anderzijds heb ik op de smaak meer eik. Het wordt wat drogend. Groene thee ook. Middellange, droge afdronk. Het heeft wat tijd gekost om door de old bottle toestanden te geraken, maar hier sluimert een mooi oud Highland profiel. 86/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: