Spring naar inhoud

Highland Park ‘Leif Eriksson’

Highland Park kijkt uit over de Scapa Flow, een zee-engte die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis, onder andere tijdens de twee wereldoorlogen. Zo werd er in afwachting van het verdrag van Versailles de Duitse vloot in 1919 op Duits bevel tot zinken gebracht, opdat de schepen niet in Britse handen zouden vallen. De meeste van deze schepen werden later geborgen, maar er liggen er nog altijd acht, een attractie voor duikers. Omdat het staal van deze schepen veel minder radioactief is dan recenter geproduceerd staal – het werd immers geproduceerd vóór de bommen op Nagasaki en Hiroshima, werd een deel van de geborgen schepen gerecycleerd voor ruimtevaartdoeleinden.
Deze Highland Park bevat whisky exclusief gerijpt op Amerikaanse eik (zowel bourbon- als sherryvaten).

 

Highland Park ‘Leif Eriksson’, 40%, OB 2011, Travel Retail
De typische Highland Park heide en honing tekenen present op de neus, maar dreigen wat overschaduwd te worden door het graan. Ook best wat kruiden zoals kaneel en peper, een beetje fruit zoals pruimen, vijgen en sinaas, en een heel klein beetje rook (turf, maar dan de heideturf). De granen en kruiden domineren echter. De smaak is erg zacht, zoet (vanille, honing), granig opnieuw (jong), sinaas en de lichte rook die ik ook op de neus had. Zilt, iets wat me in de geur niet was opgevallen. Eerder korte afdronk, zoet en granig, licht rokerig. Matige whisky, foutloos maar weinig boeiend. 77/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: