Spring naar inhoud

Lochside 24y 1981, Cadenhead

Dit is niet de eerste Lochside 1981 die hier aan bod komt, maar het is wel een iets oudere botteling, namelijk een Cadenhead uit 2005. Eéntje van voor de hype dus.

 

Lochside 24y 1981/2005, 59.1%, Cadenhead, Authentic Collection, bourbon barrel, 276 bottles
Cleane, wat grassige neus zonder de verwachte fruitexplosie. Wat appel misschien, pompelmoes en perzik. En de verte. Best wat hout, kruiden en de geur van cake. Lichtjes aangebrande cake. Ai, na enige tijd veel meer aangebrande tonen, die cake blijkt echt wel stevig aangebrand te zijn. Nog ai: rubber. Nieuw rubber. Me no like. Is dit echt een bourbonvat? Met water weliswaar meer fruit, maar nog altijd ver van de fruitsalades die ik in recentere bottelingen aantrof. Daarenboven blijft de rubber storen. Bittere en licht fruitige smaak op pompelmoes, limoen en bittere sinaas. Hout, kruiden, rubber… ja, het bittere voert echt wel de bovenhand. Ook hier iets beter (minder slecht) met water, maar lekker wordt het nooit. Middellange, droge, zelfs wrange afdronk. Tja, zeker gezien de reputatie van Lochside 1981 is dit een enorme teleurstelling. 68/100

2 Reacties Post a comment
  1. Dit si met grote afstand de meest aparte Lochside die ik ken. Totaal a-typisch. Zwavelig. Doet soms zelfs denken aan een Mortlach. vind hem niet eens vies. Ken mensen die hem zelfs geweldig vinden. Maar als je een echte Lochside zoekt dan wordt je zeker teleurgesteld door deze. Dacht eerst nog dat het wellicht een slechte fles was. maar heb er inmiddels al 3 open gehad en 2 bij een vriend. Maar goed, prijzen we de onafhankelijk bottelaars niet regelmatig juist omdat ze ons de kans geven andere expressies van een distilleerderij te proeven? ;-)

    8 oktober 2011
  2. Inderdaad een uniek profiel, blind nooit als Lochside (laat staan Lochside 1981) te duiden. Hoera voor de onafhankelijke bottelaars, absoluut. Via hen bots je op de grootste verrassingen, in beide richtingen.

    8 oktober 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: