Spring naar inhoud

Tullibardine 1988

Tullibardine ligt in het stadje Blackford, waar al sedert 1700 whisky gestookt werd. Tullibardine zelf is echter een vrij recente distilleerderij, het werd opgericht in 1949. Sedert 2003 is het eigendom van Whyte & MacKay.

 

Tullibardine 1988, 46%, OB 2010
Deze whisky werd gebotteld ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de kroning van koning James IV. De neus geeft niet veel vrij. Granen, vanille, gras (droog gras, eerder hooi), alcohol, niet veel meer. Vrij clean. Misschien ook wat verbrande karamel. En wie weet een beetje citroen en munt, maar daar moet ik al heel wat moeite voor doen. Ah, de geur van drijfgas! In ieder geval een eerder vlakke, platte geur. De smaak is vrij scherp, zoet en granig. Frosties, brood, vanille, sinaasschil, noten, peper… saai. Of wacht, ik tref toch ook nog een klein beetje turf en hooi aan. Wordt wat droog. Neen, lekker vind ik dit toch niet. Korte, kruidige en wat bittere afdronk. Gelukkig dat James IV dit niet meer hoeft te drinken. 74/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: