Spring naar inhoud

Dufftown 34y 1976, The Nectar of the Daily Drams

Met enige vertraging (die Port Ellen kon ik gewoon niet langer laten staan) de laatste in het rijtje Daily Drams – oké, The Nectar of the Daily Drams, een Dufftown 1976. Oude – en zeker zo oude – Dufftown vind je niet gemakkelijk. De belangrijkste reden daarvoor is dat veruit het grootste deel van de productie altijd al naar blends (Bell’s, Johnny Walker) is gegaan.

 

Dufftown 34y 1976/2010, 56.2%, The Nectar of the Daily Drams
Een neus die het in eerste instantie moet hebben van granen en gist. Bierbeslag. Alcoholisch ook. Vernis. Een beetje hars. Tot nu dus niet echt om over naar huis te schrijven. Maar daarna komen er hooi en gedroogde bloemen door, net als honing en kruiden, en wordt het er een stuk aangenamer op. Is dat turf daar ver op de achtergrond? Gho ja, dit is best lekker, maar je moet er wat moeite voor doen om het te ontdekken. De smaak is stevig, erg stevig, en kruidig. Licht zilt ook en bitterzoet. Karamel, gember, knolselder en zoethout. Nogal heftig, eens zien wat water doet. Blijft heftig, het bittere gaat verder de strijd aan met het zoete, maar wint nooit. Lange afdronk op kruiden en zilt. Bijzondere whisky die je tijd moet geven. 85/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: