Spring naar inhoud

S.O.S. – Spirits of the Sea

Dit weekend, zaterdag 30 en zondag 31 oktober vindt in Koksijde de eerste editie van het Spirits of the Sea festival plaats. Het is een festival dat zich meteen behoorlijk ambitieus toont: je kan whisky’s ontdekken bij een pak exposanten (waaronder The Nectar, La Maison du Whisky België, Cinoco, Premium Spirits, Whisky Import Belux, Thosop en Jurgens Whiskyhuis), je kan masterclasses volgen (Private Bottling van Corman Collins, Malts of Scotland, Discover Japan, Initiatietasting, Koken met whisky, Cocktail academies, etc.), je kan er Islay whisky ice cream (!) proeven, je kan er andere spirits zoals rum, cognac of armagnac ontdekken,… de kans dat je je er gaat vervelen, lijkt me bijzonder klein. Er is een festivalbotteling, een Connemara single cask.
Luc Timmermans zal er ook drie gloednieuwe en in mijn ogen veelbelovende Malts of Scotland presenteren: een Port Charlotte 2002, een Caol Ila 1981 en een Ledaig 1998.

Een nieuw initiatief verdient altijd een hart onder de riem en vooral veel bezoekers, allen daarheen dus. De temperaturen zouden meevallen, je kan het uitstapje perfect combineren met een strandwandeling of samen met het gezin naar zee trekken (“hé schatje, hier is een whiskyfestival, wat een toeval”).

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: