Spring naar inhoud

Kavalan

“Taiwanese whisky verslaat Schotse.” Herinner de krantenkoppen van eind januari. Serge Valentin heeft enkele leuke proefsessies gedaan om de relativiteit van dit soort statements aan te tonen. Maar desalniettemin wou ik toch ook zelf de Kavalan aan een the-proof-of-the-pudding-is-in-the-eating gewijze test onderwerpen.


Kavalan ‘Concertmaster’, 40%, OB 2009, port cask finish
Mooi gebalanceerde neus met tonen van sinaasschil, geroosterde noten, kruiden, hooi en karamel. Woodsmoke niet te vergeten, wat voor mij toch altijd een kleine meerwaarde betekent. Vrij complexe, fruitige smaak. Allerlei bessen. Kruisbesen, bosbessen. Honing ook, vanille en naar het einde toe gember, kaneel en hout. De afdronk is niet al te lang maar wel lekker en kruidig met kandijsuiker en granen. Foutloze whisky en vooral op de neus meer dan het proberen waard. 81/100

Ik volg Serge dus niet in z’n beoordeling (hij gaf ‘m 74), maar wees gerust, er bestaat zeker betere Schotse whisky.

7 Reacties Post a comment
 1. Ben benieuwd,

  enig idee waar ik deze kan bestellen?

  30 september 2010
 2. Dag Kevin,
  ik vrees dat deze Concertmaster niet meer zo makkelijk te vinden is. De hype heeft z’n werk gedaan. Misschien dat je ‘m nog via internet ergens kunt bestellen, maar geen idee waar.

  30 september 2010
 3. Greg #

  ‘Mijn’ slijter, waar ik al vanaf ’t begin van het jaar om de Kavalan aan het ‘zeuren’ ben, geeft aan dat ‘ie in NL simpelweg (nog) niet te krijgen is… (no import) Dus… iemand, alsjeblieft?! Ik willum, ik willum.

  Nb: hij kan nu, na mijn hoge verwachting, inmiddels volgens mij alleen nog maar tegenvallen ;-) Neee, jk.

  28 november 2010
 4. rien #

  Opspeurders zijn 2 verschillende flessen Kavalan te koop.

  30 november 2010
 5. Greg #

  Dank voor de tip! Ik ga gelijk kijken :-)

  30 november 2010

Trackbacks & Pingbacks

 1. Kavalan ‘Solist’ Fino | Onversneden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: