Spring naar inhoud

Twee single grains

Greenore 8y 1997 Single Grain, 40%, Cooley, OB 2006, 5000 bottles – 74/100
Greenore is een single grain whisky van de Cooley distilleerderij. Deze 8 jarige heeft een zoete neus, met karamel, graan, hout, citroen, bloemen en… velpon. Die velpon ben ik nog ergens tegengekomen. Ja, bij de Redbreast 15y, een blend die ik 82 punten heb gegeven. Het hoeft dus niet echt een minpunt te zijn die velpon. Smaak: hout, graan, honing, lichtjes bitter. Korte droge afdronk. Heb al betere maar zeker ook al slechtere grains gedronken.
 
Cameronbridge 29y 1978/2008 Single Grain, 57%, Duncan Taylor, cask D5211, 266 bottles – 81/100
Wat je van een graanwhisky kan verwachten, maar dan lekkerder. Typische granige neus met ook vanille, koffie en amandel. Ook noten en vanille in de smaak. Ook redelijk wat fruit. Kokos. Afdronk op noten en vanille. Heel aangename en vooral vlot drinkende grain.

3 Reacties Post a comment
 1. Johan,

  ik ben wekenlang uitgelachen omdat ik de redbreast 15yo bij Guy Boyen zaliger omschreef als Velpon! Eindelijk een gelijkgestemde gevonden!

  Jeroen

  17 mei 2009
 2. :-)
  Dat proeven, dat blijft zo iets persoonlijks en subjectief dat ik me ook soms afvraag of het nu aan mij ligt. Nu, die Velpon vond ik bij de Redbreast 15 al bij al redelijk prominent en kon ook niet goed begrijpen waarom anderen dat niet roken.
  En dan dat uitlachen, die vernedering, die psychische schade.. een zelfhulpgroep voor miskend whiskygenie dringt zich op!

  18 mei 2009
 3. Haha, cask zero, de whiskyclub voor miskende tasters en gekneusde ego’s :-)

  18 mei 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: