Spring naar inhoud

Mineralen

Een whisky kan ook een ‘mineralig’ karakter hebben. Ooit al natte stenen geroken? Wel, dat is typisch mineralig. Of nog: de geur na een zomerse regenbui. De aarde die eerst droog was, geeft na de regen mineralen af.

 
Talisker 10y 1989/1999, 59.3%, OB for the Friends of the Classic Malts, 7000 bottles – Skye – 83/100
Deze botteling is nooit verkrijgbaar geweest in de reguliere handel. Neus is rokerig en wat zoet, maar blijft zonder water vrij gesloten. Met water wordt ie fruitiger. Groene appels. Mineralig ook. Natte steen. De geur na een frisse regenbui. Bloemen ook. Erg lekker vind ik dit. Smaak is ziltig en vettig (boter), met aangename turf. Na een tijdje ook kruiden. Peper vooral. De smaak is wel beter zonder water, met water verliest ie complexiteit. Lange afdronk op zilt en thee. Geen makkelijke whisky, je moet er je tijd voor nemen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: