Spring naar inhoud

Tasmaanse whisky!

Tegenwoordig wordt zowat overal whisky gestookt, dus ook in Australië. Vandaag proef ik m.a.w. whisky van de andere kant van de wereld, geproduceerd op Tasmanië, het eiland in het zuiden van Australië. Deze ‘Lark’ vermeldt geen leeftijd en zal dus vrij jong zijn, wat gezien het klimaat misschien ook moeilijk anders kan. Reken op een kleine 80 euro voor een fles. Niet goedkoop maar weet dat daar wat kilometers in verrekend zijn.

 

Lark ‘Distiller’s Selection’ NAS, 46%, OB 2010, Tasmania
Mooie sherryneus. Bitterzoet met een lichte zurige toets. Veel (zuur) fruit. Rode bessen, braambessen, harde appels. Wat eik. Amandelspijs. Stevige ‘herbalness’. Eucalyptus enzo. Vicks. Doet me aan bourbon denken, aan erg lekkere bourbon. Op de smaak wat meer eik. Kruiden komen er bij, er blijft wat fruit aanwezig maar het zijn toch de kruiden die de hoofdtoon voeren, de ‘herbalness’ blijft domineren. Dit lijkt een beetje een kruising tussen een kruidenlikeur en whisky. Wel lekker, absoluut. Middellange, kruidige en frisse afdronk. Echt een meevaller. Ik had lage verwachtingen, maar ik vind dit gezien z’n leeftijd wreed goeie whisky. 86/100

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: