Spring naar inhoud

Balblair 1989

Gisteren waren we bij vrienden uitgenodigd voor een barbeque, weliswaar noodgedwongen binnen (allez, het eten toch). Na de koffie kreeg ik de keuze uit drie 5cl flesjes: een Tomintoul 16y, een Auchentoshan 10y en een Balblair 1989. Vermits ik enkel deze laatste nog niet gedronken had, was de keuze snel gemaakt. Met z’n tweëen het flesje geledigd en het onderstaande genoteerd (ik sta er eerlijk gezegd niet meer bij stil dat dat laatste misschien wat vreemd overkomt bij gastheer/vrouw, maar bon, mijn omgeving moet er stilaan maar aan gewoon worden).

 
Balblair 1989, 43%, OB 2008 – Highland – 84/100
Van deze 1989 bestaan er blijkbaar al enkele batchen, deze was de 2008, de meest recente veronderstel ik. Lekkere fruitige en licht zoete neus. Rijpe peer, honing en vanille. Behoorlijk waxy ook. Bijenwas. Bloesems. Zachte fruitige smaak die naar het einde kruidiger wordt. Middellange, kruidige afdronk. Lekkere Balblair en veel beter dan de 1997 vintage.
Merci Pieter. Ook voor het lekkere eten natuurlijk.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: