Spring naar inhoud

200ste proefnotitie – laat het een Brora zijn

Brora 30y 2004, 3th release, 56.6%, OB, 3000 bottles – Highland – 95/100
Derde van de tot op heden zes batches (eerste 2002). Fantastische neus met veel ‘boerderij’ (de stallen, het hooi, de loslopende honden, de boerendochter… nee, niet de boerendochter), naast heerlijke turf, rook… kampvuur, houtskool. Daarna ook fruitige en zoete tonen. Complex. Pfffiew, geweldig is dit! Smaak is vol en stevig. Eerst vrij zoet, vettig en kruidig. Maar dan komt de turf. En hoe! Man, dit is lekker… en subtiel. Fruit ook, citrus. Met water komen er lekkere hout-tonen door. Erg lange afdronk op turf en citroen. Enkel superlatieven zijn hier van doen, en alhoewel iets scherper in de neus, komt ie toch serieus dicht in de buurt van de 22y Rare Malt botteling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: