Spring naar inhoud

Amrut ‘Two Continents’

De Amrut ‘Two Continents’, matured across the continents, rijpte eerst in India en daarna nog enige tijd verder op Europees grondgebied, op een niet nader genoemde plaats. Gezien de erg hoge ‘angel’s share’ is dat geen onlogische strategie, maar waarom dan niet volledig laten rijpen in andere en vooral koelere klimatologische omstandigheden? En aangezien deze later opnieuw in Bangalore werd gebotteld, gaan we het maar niet hebben over de ecologische voetafdruk…

 

Amrut ‘Two Continents’, 46%, OB 2009, 786 bottles
Dit is een neus die je tijd moet geven. Toen ik ‘m voor het eerst en snel proefde, vond ik ‘m nogal duf, op granen en zelfs lichte tonen van nat karton. Maar met wat tijd te geven, komen er waxy tonen door. Schoensmeer, kaarsvet. Honing, zoethout, mos ook en varens. Op de tong is hij romig en mondvullend. Misschien wat droog, met veel kruiden. Nootmuskaat, gember en zoethout. Granen, vanille en een beetje fruit maken het plaatje af. De afdronk is niet al te lang, wel lekker en kruidig. Hij begint niet echt geweldig, maar met wat tijd wordt hij beter. 82/100

One Comment Post a comment
  1. Glenn #

    Dag Johan ik ben het helemaal eens met je note eens de fles vol was. Maar nu dat de fles half is hij helemaal open gebloeid. Het muffe gesloten karakter heeft plaats voor een lekkere fruitig karakter die nog wel altijd veel kruiden bevat. Ik ben zeker dat je hem nu meer punten zou geven.

    26 november 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: