Spring naar inhoud

Old Pulteney WK209 ‘Good Hope’

Old Pulteney WK209 is een nieuwe botteling voor duty free. Het volgt de WK499 (‘Isabella Fortuna’) op. Deze codes verwijzen naar het registratienummer van een haringboot, in dit geval van de ‘Good Hope’. Beide sloepen liggen in de haven van Wick. De Good Hope zou de eerste boot uit de haven zijn die echolood gebruikte (voor het bepalen van de diepte van het water). De whisky van deze WK209 rijpte exclusief op ex-oloroso sherryvaten en is acht à tien jaar oud. Hij is vanaf deze maand te koop voor een 50 euro.

 

Old Pulteney WK209 ‘Good Hope’, 46%, OB 2010, travel retail, 9600 bottles, 100 cl.
Geen al te aantrekkelijke neus, die met de tijd wel beter wordt. Hij start op rubber en wortels. Rooty. Wat vegetaal ook. Wortelgewassen. Aardpeer, knolselder, schorseneer, pastinaak, chicorei. O ja, dat laatste zelfs heel duidelijk. Miso noteer ik nog. Wordt daarna zoeter. Gebrande rietsuiker (het maken van crème brûlée). Noten ook, dadels en leder. Licht zilt. Je moet een beetje door de rubber en de chicorei heen ruiken, maar écht lekker wordt het nooit. Op de tong zit ook dat vegetale en de wortelgewassen, naast de meer typische sherrytonen van gedroogde vruchten, noten, hout en veel kruiden. Het goede nieuws is dat ik hier geen rubber meer heb. Wel koffie, karamel, zoethout en vrij veel zilt. Het blijft Old Pulteney natuurlijk. Woudvruchten doemen op. Braambessen onder andere. Het geheel blijft redelijk droog. De afdronk is middellang, droog en kruidig met terugkerend gedroogd fruit en zilt. Gho, dit is geen slechte whisky maar echt bekoren kon hij me niet. Hij gaat verschillende richtingen uit, maar nogal ongecoördineerd. 77/100

One Comment Post a comment
  1. Wij hebben recent een tasting gehad bij The Finest Notes door Malcolm Waring en toen was ik van deze ook al niet wild (zie http://tmc.marccastermans.be/?p=1420) De vorige travel retail WK499 Isabella Fortuna kon mij zeker wel bekoren.

    3 maart 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: