Spring naar inhoud

Clynelish 1982, Malts of Scotland

Laatste in de rij Malts of Scotland is een Clynelish van 1982, het ondertussen bijna magische jaar 1982. Heel wat 1982-ers en ook sommige 1983-ers kunnen makkelijk naast Clynelish van begin jaren zeventig gaan staan en misschien wel naast sommige jaren zestig Clynelish. Eens zien of ook deze dat kan.

 
Clynelish 27y 1982/2010, 51.5%, Malts of Scotland, cask 5895, 263 bottles – Highland
Mmm, die neus is goed! Herkenbaar Clynelish, maar dan van het beste dat ze daar te bieden hebben. De typische bijenwas, de smeuïge honing, het zalige fruit, alles erg geconcentreerd en perfect gebalanceerd. Het fruit komt mettertijd meer en meer naar voor. Ananas, limoen, abrikoos, peer, meloen en weet ik veel wat nog allemaal. Amandelen. Geroosterde amandalen. Hout en de daarbij behorende kruidigheid. Op de tong is deze whisky stevig en mondvullend. Hij combineert heel mooi zachte en zoete fruitigheid (citroen, pompelmoes) met coastal aroma’s. Zilt, zeewier. Kruidenthee. Kamille. Linde? Ook de spicy variant zit er in. Ik denk vooral aan nootmuskaat en peper. Behoorlijk wat hout ook. Lange, warme en waxy finish met het fruit dat ook hier de dienst uitmaakt. Yep, deze mag in het rijtje gaan staan. Zeker de neus is absolute top. 91/100

6 Reacties Post a comment
 1. Update 6 maart 2010: tweede maal gedronken samen met enkele andere kleppers en puntje eraf. 92 wordt 91. Blijft evenwel een dijk van een whisky.

  6 maart 2010
 2. V Cleempoel M #

  Ik heb hem geproefd bij een buur en ik vond hem zalig . Kan iemand me zeggen waar ik deze eventueel zou kunnen bestellen AUB. Ik ben maar een beginneling hoor .
  Groeten Maurits

  1 augustus 2010
 3. Dag Maurits, deze whisky is niet meer zo makkelijk te vinden. Bij Anverness hadden ze hem nog, maar dat is weer even geleden. Niet getreurd echter, het zustervat van deze Clynelish, #5894, ook gebotteld door Malts of Scotland, is zeker even goed. Deze kan je nog her en der krijgen, probeer bv. eens Jurgen’s Whiskyhuis of The Bonding Dram.

  8 augustus 2010

Trackbacks & Pingbacks

 1. Clynelish 1982 Malts of Scotland, cask 5894 « Onversneden
 2. Clynelish 27y 1982, The Nectar of the Daily Drams « Onversneden
 3. Clynelish 28y 1982, Malts of Scotland | Onversneden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: