Spring naar inhoud

Helen Arthur

Helen Arthur is misschien wel de bekendste vrouw van het andere geslacht in de mondiale whiskywereld. Arthur schrijft veel en ook erg succesvol over whisky, denken we maar aan The Single Malt Whisky Companion, een standaardwerk, of Whisky – Uisge Beatha, The Water of Life. Ze publiceert met de regelmaat van de klok artikels in allerlei magazines of op websites. Helen Arthur werkte ook voor een aantal grote merken zoals The Glenlivet, Highland Park, The Famous Grouse en Glendronach. Daarnaast organiseert ze wereldwijd tastings, vaak met het oogmerk geld in te zamelen voor lokale liefdadigheidsprojecten.
Sedert 1999 is Helen Arthur lid van het illustere genootschap van de Keepers of the Quaich.

Helen Arthur

In 2003 werd The Helen Arthur Single Cask Collection boven de doopvont gehouden. Dit eigen whiskylabel is een samenwerking met Caecil Gerrits van Versailles Dranken uit Nijmegen. Deze staat borg voor de commercialisatie van de collection. De opvallende labels van het… euh, label zijn ontworpen op basis van schilderijen van Ben Reiken, een Nederlands schilder. Onderstaande Mannochmore is één van de bottelingen van de Helen Arthur collection.

 
Mannochmore 19y 1984/2004, 46%, Helen Arthur, cask 4582 – Speyside – 80/100
Stevige neus op zoete sherry. Noten, karamel, rozijnen, kruiden, dat soort zaken. Iets onbestemd fruitigs. Smaak: ook hier sherry. Droge sherry. Hout, koffie, rood fruit… en na een tijdje ook thee. Earl Grey? Subtiele rook, wat altijd een plus is. Vrij korte, droge en kruidige afdronk. Mooi, maar niets om lyrisch over te gaan doen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: