Spring naar inhoud

Een oude Tormore

Tormore 10y, 43%, OB for Dreher, Italy, bottled +/- 1980, 75 cl – Speyside – 89/100
Een Tormore gebotteld eind jaren 1970, begin 1980 voor de Italiaanse markt. Die Italianen konden dus dertig jaar geleden reeds schitterend spul drinken, waar wij het nog moesten doen met goedkope blends. Niet dat ik toen al aan de whisky zat hoor. Soit, proeven. Erg mooie neus met fruit (rood fruit), karamel, hout en granen. Lichtjes bitter, aangenaam bitter. Tabak. Rubber. Op z’n minst een deel van deze whisky is gerijpt op sherryvat, lijkt me. Ook de smaak is mooi. Stevig, mondvullend, puur op de smaak zou ik ‘m een goeie 50% schatten. Zoet met veel gestoofd fruit. Licht farmy? Wat bitter naar het eind. Het bittere en het zoete perfect in balans. Lange, bitter-zoete afdronk. Sloeberwhisky.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: