Spring naar inhoud

Whisky kopen

Op zoek naar een goede fles whisky? Het is niet altijd even evident om je weg te vinden naar de betere whiskyhandel. In de meeste grootwarenhuizen vind je weliswaar single malt whisky, maar dat aanbod blijft veelal beperkt tot enkele standaardbottelingen. Hieronder enkele tips. For what it’s worth.

Als je graag rondsnuffelt in een ruim aanbod whisky’s en/of op zoek bent naar deskundig advies, moet je zeker eens bij Tasttoe in Kampenhout binnenspringen, misschien wel de mooiste whiskywinkel van het land. Tasttoe, het geesteskind van wijlen Guy Boyen, werd in 2007 trouwens uitgeroepen tot beste whiskyshop van België. Ook aan te raden zijn Broekmans te Heusden-Zolder, Whiskycorner in Houthalen en Whiskyhouse in Essene-Affligem. Al deze handelaren hebben een erg groot aanbod aan whisky in huis.
Jurgen’s Whiskyhuis is een recente aanwinst voor ons land. Naast een ruim aanbod aan whisky’s in de winkel in Zottegem, biedt het meer dan 3.000 whisky’s te koop aan op z’n website.

Van websites gesproken, een erg mooie online shop is The Bonding Dram, meer dan de moeite van een bezoekje waard. Je kan er trouwens ook terecht voor een tasting (waar en wanneer je maar wil), horeca-advies, investeringsadvies, etc.. En als je toch je kot niet uit wil, kijk eens op Whisky Van Zuylen, een whiskyhandel uit Nederland. Van Zuylen biedt een stevige catalogus, scherpe prijzen en een snelle levering. Gezien de koers van het Pond tegenwoordig zijn ook de prijzen van The Whisky Exchange best interessant. Maar de sterkte van TWE is toch vooral het aanbod aan zowel courante als zeldzame bottelingen.

Is de fles van je dromen nergens meer te krijgen, dan kan je nog altijd hopen dat ie ergens op één of andere veiling wordt aangeboden. Whisky Auction heeft jaarlijks een 12-tal veilingen van honderden zeldzame flessen en ook McTears organiseert regelmatig een veiling met unieke flessen (o.a. de duurste whisky ooit werd door hen geveild). En dan hebben we natuurlijk nog eBay waar je af en toe iets op de kop kan tikken.

Hieronder een recente eBay aanschaf:
 
Springbank 12y ‘175th Anniversary’, 46%, OB 2003, 12000 bottles – Campbeltown – 82/100
Lekkere neus! Fruitig (appel), wat zoet, licht ziltig. Vanille. Ook de smaak mag er wezen. Fruitig, maar eerder citrus hier, beetje zilt, mout en een lichte zoetheid. Daarna hint van turf. Middellange afdronk met lichte rook. In het lege glas blijft een turf-geur hangen, die in de neus helemaal niet zo prominent was.

7 Reacties Post a comment
 1. Dreetn #

  Een mooi overzicht van de Belgische whiskyshops en -clubs kan je ook vinden op de Weedram-site , onder de rubriek “The Belgian Whisky Index”

  http://www.weedram.be/joomla//index.php?option=com_wrapper&Itemid=84

  30 december 2008
 2. Inderdaad, op de Weedram website krijg je een volledig overzicht. Mijn post heeft absoluut niet de pretentie van volledigheid, integendeel, het is niet meer dan een vermelding van enkele zaken/websites die af en toe bezoek.

  30 december 2008
 3. Ik mis helaas de nieuwe shop: http://whisky-shop.nl, wel leuk lijstje dit! ga zo door!

  16 februari 2009
 4. Ook een interessante winkel op het net is http://www.whiskywebshop.nl. Veel single cask bottelingen tegen scherpe prijzen.

  13 maart 2009
 5. Bas #

  http://www.passievoorwhisky.nl heeft zijn webshop sinds kort ook helemaal bij gewerkt, heel veel oude bottelingen overgenomen uit verzamelingen en ook veel japaners.

  15 augustus 2011
 6. Om het lijstje compleet te maken:
  Zojuist geopend http://www.whiskybezorgen.nl met enkele honderden whisky’s tegen hele scherpe prijzen en thuisbezorging in heel Nederland.

  10 september 2011
 7. Mooie site die ik tegen kwam met veel informatie: http://www.bestofwhisky.be met meer dan 1600 whisky’s, een persoonlijke en snelle klantenservice en snel thuis bezorgd!

  7 januari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: