Spring naar inhoud

St. Magdalene 19y 1979 Rare Malts

St. Magdalene 19y 1979/1998, 63.8%, Rare Malts – Lowland – 92/100
Door maltmaniac number one Johannes van den Heuvel uitgeroepen tot de ultieme malt. Door mij tot een heel erg lekkere. Een voorbeeld van een whisky die water nodig heeft, zeker in de smaak, onverdund niet te drinken (puur alcohol). Met een beetje water komt de neus – die in tegenstelling tot de smaak al vrij toegankelijk is – verder open, en is ie enorm complex: zoet (karamel), fruitig, maltig, noten, hout… De smaak daarentegen kan meer water hebben. Maar dan komt ook hier de complexiteit bovendrijven: vanille, kruiden, sinaas, gekarameliseerde suiker… crème brulée! En subtiele turf. Heerlijk! Lange, wat droge afdronk met een lichte turf touch. Moeilijke whisky, maar een beauty als hem getemd krijgt.

2 Reacties Post a comment
 1. Alik Dreesen #

  Hallo Johan,

  Dankzij jouw “proef’ heb ik een RMS St Magdalene 19 YO gekocht ( tegen woekerprijs ?? )…
  Nu .. Daar ik meer en meer lees dat er fakeversies op de markt komen van legendarische flessen ben ik wat bleek geworden bij het schudden van de fles ( is nog niet open geweest ) :
  tot mijn verbazing komt er praktisch geen schuim in de hals te staan niettegenstaande zijn 63,8% ABV.. Onder de zwarte tekst van het etiket zie ik een licht gedecaleerd vormsel van de tekst !…Ik zou je wat detailbeelden kunnen doorzenden maar dan zou je me een e-mail adres moeten kunnen bezorgen .
  ik hoop dat je me kan helpen :-)

  Alik Dreesen
  Meise-Belgie

  13 mei 2013

Trackbacks & Pingbacks

 1. St. Magdelene 1970, Rare Malts | Onversneden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: